The little ones

Kjøpe mellompuddelvalp?

En mellompuddel er en relativt aktiv, sporty, smart, humoristisk og glad familiehund. Hvis du er blottet for humor og ikke er interessert i å røre på deg, er det ikke rasen for deg. Mellompudler krever ikke mye daglig mosjon, men er glad for å komme ut og strekke på beina. Du kan på regnværsdager f.eks. sysselsette din hund med litt hjernegymnastikk i form av innlæring av knep og triks, det er nesten like fint som turer. Jeg selger gjerne til barnefamilier, har veldig gode erfaringer med det, men ingen hund er født direkte "barnevennlig" og det må være foreldrenes ansvar at valpen får nok ro og hvile i starten. Du behøver heller ikke være utstillingsinteressert for å kjøpe valp av meg, men jeg forventer at du gir hunden det stell rasen krever og ikke lar den være alene hele dagen. Pudler er røyterfrie og fungerer godt hos allergikere, men sjekk det på forhånd. Kjøper du en puddelmix/blanding er garantert røytefrihet  bare fritt oppspinn, ingen kan vite hvordan utfallet blir pelsmessig  før bastarden får sin voksne pels. Siden prisen er den samme eller noen ganger mer enn enn renraset puddel, tror jeg jeg ville gått for en renrasede varianten, da vet du hva du får. Mine valper vil bli levert med nydatert helseattest fra vår veterinær, ID-merket, vaksinert, forsikret og selvfølgelig registrert i NKK. De har også med seg mat til de første dagene, teppe, leker og kam og børste. Alle foreldredyr fyller Norsk Puddelklubbs krav til avlsdyr og kopier på foreldrenes helsepapirer og stamtavler følger med valpen.

If you are interested in one of our puppies and you don't live around here, please feel free to contact me, but you should know I dont ship puppies on their own. It's a must you come and pick your puppy up so we can meet, you can check the puppy out yourself and OK it before you leave. Sorry for the inconvenience but the welfare of the little ones are of utmost importance to me.

Bazaars Intrigued "Tyggis" 8w.

Planlagte kull/litter plans:

No Se Dk Ch. Lenholl Dark Secret "Ivan" er parret med Int. Ch. No Se Dk Fi Ch. Bazaars Queen Bee "Rosie". Begge veldig trivelige og velmeriterte hunder. Alle helsepapirer iorden og kullet fyller NPKs krav til avlshunder. 
Går dette bra blir det valper ca. 10.05.20 med levering ca. 05.07.20. Rosie er trolig drektig 😁

Det er veldig fint med en valp leveringsklar tidlig på sommeren, men husk at valpen også vil trenge pass og tilsyn mesteparten av døgnet også etter sommerferien. Den vil være ca 3 mnd ved skolestart og er da ennå for liten til å være alene f.eks. fra 8 til barna kommer fra skolen kl. 14. Regn med at valpen vil trenge pass til den er minst 8-9 mnd. Best å tenke igjennom det på forhånd 😁

Rosie's valper er født: Natt til 9 mai fikk Rosie 5 lubne og gode gutter. Tre sorte og to brune. Det går fint med mor og barn, valpene har lagt på seg 5-10 gr hver isteden for å tape 10% som er vanlig det første levedøgnet. Da er det nok melk og vi kan senke skuldrene og bare nyte synet.

Rosies valper er alle reservert.

Nå blir det ikke flere kull her før årsskiftet 2020/21. Jeg tar ikke imot forhåndsbestillinger eller lager ventelister på et kull som er planlagt så langt fram i tid. Men jeg oppdaterer når det er noe nytt og jeg har en forventet fødselsdato.

 

 

 

 

Rosie’s kull 2 født 09.05.2020

Flinke, flinke Rosie fikk fem valper denne gangen, det er en mer enn jeg hadde trodd. Og det er et rent hanhundkull, 3 sorte hanner og 2 brune. De er pigge, lubne og ser veldig fine ut. Rosie veldig fornøyd med gutta sine og steller og stuller så fint. Nå senker vi skuldrene og nyter synet.

29.05.2020 Nå er Rosies gutter tre uker. De har åpnet øynene, og jeg ser at ørekanalene er på vei til å åpne seg også og da kan de plutselig både høre og se. Fortsatt sover de nesten hele døgnet avbrutt av spisepauser, men de kan sette beina under seg og vakle avgårde noen skritt. De har fått ormekur idag og blitt veid, alle over en kilo nå. Det er et fredelig og harmonisk kull og moren deres koser seg veldig med dem. 

12.06.2020 Guttene er fem uker imorgen. Det er en trivelig gjeng med runde og gode valper. De er ute nå så mye som det går, men fortsatt sover de mange timer i døgnet. Har klipt snuter og halestilker. Og vi driver på med børsting og skuddtrening hver dag. Skudd er greit men børsting er ikke så populært. Må øve mer. Neste uke starter vi på seriøs bilkjøring, går nok fint, tenker jeg.

3 uker
Fem uker