The little ones

Kjøpe mellompuddelvalp?

En mellompuddel er en relativt aktiv, sporty, smart, humoristisk og glad familiehund. Hvis du er blottet for humor og ikke er interessert i å røre på deg, er det ikke rasen for deg. Mellompudler krever ikke mye daglig mosjon, men er glad for å komme ut og strekke på beina. Du kan på regnværsdager f.eks. sysselsette din hund med litt hjernegymnastikk i form av innlæring av knep og triks, det er nesten like fint som turer. Jeg selger gjerne til barnefamilier, har veldig gode erfaringer med det, men ingen hund er født direkte "barnevennlig" og det må være foreldrenes ansvar at valpen får nok ro og hvile i starten. Du behøver heller ikke være utstillingsinteressert for å kjøpe valp av meg, men jeg forventer at du gir hunden det stell rasen krever og ikke lar den være alene hele dagen. Pudler er røyterfrie og fungerer godt hos allergikere, men sjekk det på forhånd. Kjøper du en puddelmix/blanding er garantert røytefrihet  bare fritt oppspinn, ingen kan vite hvordan utfallet blir pelsmessig  før bastarden får sin voksne pels. Siden prisen er den samme eller noen ganger mer enn enn renraset puddel, tror jeg jeg ville gått for en renrasede varianten, da vet du hva du får. Mine valper vil bli levert med nydatert helseattest fra vår veterinær, ID-merket, vaksinert, forsikret og selvfølgelig registrert i NKK. De har også med seg mat til de første dagene, teppe, leker og kam og børste. Alle foreldredyr fyller Norsk Puddelklubbs krav til avlsdyr og kopier på foreldrenes helsepapirer og stamtavler følger med valpen.

If you are interested in one of our puppies and you don't live around here, please feel free to contact me, but you should know I dont ship puppies on their own. It's a must you come and pick your puppy up so we can meet, you can check the puppy out yourself and OK it before you leave. Sorry for the inconvenience but the welfare of the little ones are of utmost importance to me.

Bazaars Intrigued "Tyggis" 8w.

Planlagte kull/litter plans:

Bazaars Coffee Toffee "Pixie" er parret med Int. No Se Dk Ch. NORDIC Show Champion NjW-15 DKV-16 NORDW-16 Now I'm Bazaar Starring Moravia "Pavel". Vi håper på valper rundt 03.05.2021. I dette kullet blir det bare sorte valper. Alle helsepapirer er oppdatert og ok. Begge HD-fri, fri for kneleddsfeil og prcd-PRA og rcd4 fri. Begge har egne sider med bilder og litt info, ta en titt der.

06.05.2021 Valpene måtte tas med keisersnitt da det var en som lå feil. Må bare takke Jeløy Dyresykehus for helt fantastisk god hjelp. Det gikk heldigvis bra både med mor og barn. Resultatet ble 3 hanhunder og 1 tispe. Alle sorte.

09.05.2021  Idag er valpene 3 dager og over det vi kaller for "krisedøgn". Alle fire har god vektøkning, Pixie har godt med melk til dem og er i fin form. Jeg kan begynne å tenke på gode hjem til de tre hanhundene. Tispevalpen er ikke til salgs. Pixies valper er reservert!

 

Bazaars Baroness "Carla" er parret med No Ch. Sandust Absolutely Georgeous "Geo" og vi håper på et helbrunt kull ca. 08.06.2021 siden begge foreldre er brune. Jeg er så heldig å ha fått låne Carla til et kull til, hun var en helt usedvanlig flink mor forrige gang, og det ble et så fint kull at vi hadde lyst til å prøve igjen. Geo er en staselig herremann, avbalansert og fornuftig. Jeg har brukt han før, det ble veldig glade barn med masser av pågangsmot. Her er også alle helsepapirer iorden og oppdatert, Carla er bærer av genet for prcd-PRA så da må den annen part være genetisk fri og det er han selvfølgelig. Disse valpene vil være leveringsklare ca. 03.08.2021. Helseresulteter Geo: Øyelyst u.a (06.02.2020) prcd-PRA N/C, Patella 0/0, HD B/B, AD 0/0. Helseresultater Carla: Øyelyst u.a (06.01.2020), prcd-PRA bærer, rcd4-PRA N/C, Patella 0/0, HD B/B.

Jeg opererer ikke med ventelister nå. Hvis du/dere tenker at et av disse kullene kunne passe, ta kontakt etter 03.05. eller 08.06. For å komme i betraktning må du ha en plan klar for pass av valpen det første året. Plan om hjemmekontor de første ukene holder ikke. Heller ikke at valpen skal være alene til barna kommer fra skolen kl 14. Fortrinnsvis vil jeg selge til de som har mye tid hjemme på permanent basis og ønsker seg en turkompis og en bestevenn. Pudler er helt røytefrie, men krever litt pelsstell og regelmessig klipp. Tenk over om det er ok for deg. 

 

 

Pixies kull 3 f. 06.05.2021

3 hanhunder og 1 tispe så dagens lys på Jeløy Dyresykehus. Alt bra!